Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga pod pieczarkową pierzynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 3 szt
sól czarna
pieprz kolorowy
sosu triyjaki 5 łyżka
pieczarek 300 g
masła 1 łyżka
cebula 1 szt
śmietany 30% ( słodkiej ) 150 ml
sól czarna do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panga pod pieczarkową pierzynką

Pangę rozmrozić, umyć i osuszyć.
Przekroić na dwie części.
Każdy kawałek oprószyć solą i pieprzem, polać sosem teriyaki i odstawić na około 20-30 minut.
Gdy ryba się zamarynuje obtoczyć każdy kawałek w mące kukurydzianej i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Na drugiej patelni rozgrzać masło, wrzucić pieczarki pokrojone na ćwiartki ( jeżeli są duże to pokroić na więcej części ).
Dodać cebule pokrojoną w sporą kostkę i smażyć około 5 minut.
Posolić i popieprzyć, wlać śmietankę i mieszając zagotować sos.
Na koniec przełożyć na pieczarki usmażoną rybę, bardzo delikatnie wymieszać i dusić około 3 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 22.03.2012 10:32
na pewno
Anna133 21.03.2012 19:14
Myślę ze każda inna będzie smaczna :)
cukiereczek 14.03.2012 08:45
bardzo apetyczne
Joanna46 12.03.2012 09:04
Jeśli można użyć innej ryby niż panga, to ja chętnie wykorzystam ten przepis. ???
msmariusz 11.03.2012 23:19
smacznie
czekoladka_m 11.03.2012 19:46
Wygląda bardzo apetycznie. Chyba wproszę się na obiad:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak