Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłek 5 szt
mąki pszennej 1 szk
cukru 3/4 szt
margaryny kasia 75 g
cukier cynamonowy w młynku
czekolada w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod pierzynką

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w sporą kostkę.
Formę do tarty wysmarować margaryną.
Pokrojone jabłka wrzucić do formy.
Oprószyć je cukrem cynamonowym, karmelem z wanilią i czekoladą.
Z mąki, cukru i margaryny zrobić kruszonkę i posypać nią jabłka.
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 - 40 minut.
Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 15.05.2012 22:59
Ładnie wygląda i dobrze smakuje :)
cukiereczek 16.03.2012 09:32
słodka pierzynka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak