Sposób przygotowania

Wszystkie składniki oprócz migdałów i kakao umieścić w robocie z nożami do siekania.
Wyrobić ciasto i wyłożyć je na stolnicę lub blat.
Z ciasta odrywać lub odcinać kawałki i formować wałeczki na kształt palców.
Paluchy układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Patyczek do szaszłyków maczać w kakao i dociskając do ciasta robić wzorki.
Z jednej strony na końce paluchów powciskać migdały.
Paluchy piec 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Hm te migdały naprawdę wyglądają podobnie do paznokci. Hm...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    super :) można by dla efektu polać końcówki ketchupem żeby wyglądały na obcięte ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    oj strasznie smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    Robiliśmy kiedyś takie- żeby uzyskać efekt obmoczonych w krwi smarowaliśmy jedna stronę migdała marmoladą- i tak powstawał efekt zaschniętej przy paznokciu krwi. Ciekawie to brzmi mówiąc o czymś co mamy jeść.:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Wyglądają naprawdę strasznie:))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !