Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz (kapusta i pieczarki) do krokietów; krokiety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 500 gramów
pieczarek 1 kg
cebula 2 szt.
naleśniki 8-10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz (kapusta i pieczarki) do krokietów; krokiety

Przygotować farsz:ugotować kapustę, zdjąć skórkę z pieczarek i potrzeć je, posiekać cebulę. Pieczarki usmażyć z cebulką na maśle. Do pieczarek dodać ugotowaną kiszoną kapustę i dodać przyprawy. Smażyć jeszcze przed chwilę.

Nałożyć farsz na naleśniki. Zwinąć.

Zanurzyć w rozbełtanym jajku i tartej bułce. Smażyć na oleju (na złoty kolor).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 12.10.2010 21:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak