Sposób przygotowania

cebulę,czosnek i ziemniaki obrać,czosnek przecisnąć przez praskę cebulę pokroić w kostkę podobnie ziemniaki,rozgrzać olej wrzucić przygotowane warzywa wymieszać i smażyć ok.5min.dodać bulion wymieszać i zagotować,cukinię pokroić w kostkę dodać do gotujących się warzyw,szpinak opłukać pokroić na kawałki i także dodać wymieszać i gotować jeszcze ok.5min.zupę zmiksować blenderem przyprawić do smaku solą,pieprzem świeżo zmielonym oraz gałką muszkatołową,w oddzielnym naczyniu ugotować w osolonym wrzątku umytą i oczyszczoną fasolkę ok.5min.po tym czasie dodać ją w całości do zupy i zabielić jogurtem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !