Sposób przygotowania

Z główki sałaty oddzielam liście, myję i strząsam wodę. Rwę na mniejsze kawałki.

Do jogurtu dodaję śmietanę, by rozrzedzić sos, dosypuję do smaku cukier i kwasek cytrynowy stopniowo aż do uzyskania pożądanego smaku.

Sos dekoruję siekanym koperkiem i podaję w sosjerce obok misy sałaty.

Tak przygotowana sałata świetnie zastępuje surówkę bądź sałatkę, pasuje do mięs i dań wegetariańskich: kotletów lub jajek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam sałatę, a ten sosik jest rewelacyjnym dodatkiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ekstra
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    sałatę od czasu do czasu czemu nie ...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Bardzo lubię sałatę, a z tym sosem musi być wyśmienita
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajny ten przepis
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    pewnie jest smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    pawel123

    muszę przyznać, że ciekawa propozycja i niecodzienna
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Dla mnie właśnie taka wersja jest najbardziej znana, tylko tak jadłam w domu rodzinnym :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    pyszny dodatek do obiadu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !