Sposób przygotowania

Utrzeć jajka z cukrem i masłem, dodać miód, sodę, mąkę, po czym zagnieść ciasto rękami. Podzielić je na 3 równe części i zrobić z nich 3 jednakowe placki. Blachy wstawić do nienagrzanego piekarnika i upiec ciasto na jasnobrązowy kolor (w temp. 160 stopni, ok. 50 minut). Po upieczeniu placki wystudzić i każdy przeciąć wzdłuż na dwie równe części. Przygotować masę: masło utrzeć z cukrem i, cały czas ucierając, dodawać powoli ugotowaną na mleku i ostudzoną kaszę mannę. Na sam koniec wlać zapach waniliowy. Przełożyć ciasto kremem i owinąć je celofanem. Odstawić na 25 dni, by nabrało wilgoci.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyglada cudnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny piernik
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    ale ładny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Chyba się skuszę na zrobienie tego ciasta. :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    bardzo ciekawe
  • 0
    10257115_10153256927827125_4985002753991463258_o
    Opublikowano

    Zdzisław

    ciekawa masa z kaszką manną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !