Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowy z sokiem cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 0,5 kg
woda 1,5 l.
cukier kryształ 3-4 łyżki
cytryna 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowy z sokiem cytrynowym

Gotuję wodę w garnku, a gdy zacznie wrzeć wrzucam do niej truskawki bez szypułek. Duże owoce kroję wcześniej na pół. Gotuję ok. 10-15minut.

Gdy kompot lekko przestygnie dodaję cukier do smaku i sok wyciśnięty z jednej cytryny.

Podaję do obiadu na ciepło lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 26.06.2012 20:40
pycha!
Ewelina38 12.05.2012 12:48
nigdy nie dawałam cytryny do kompotu z truskawek ale zapowiada się smacznie już nie mogę się doczekać sezonu - na pewno wypróbuję :)
rjustysia 20.04.2012 15:41
Sok sprawia, że kolor jest bardziej intensywny zaś smak mniej mdły. Polecam :)
IZABELA29 20.04.2012 13:35
jakoś nigdy nie dodawałam soku do kompotu
daria2911 16.04.2012 17:09
uwielbiam
Katarzyna59 18.03.2012 18:12
bardzo fajny
ziutula
ziutula 17.03.2012 14:55
pyszniutki...już niedługo będą truskawki...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak