Sposób przygotowania

Gotuję wodę w garnku, a gdy zacznie wrzeć wrzucam do niej truskawki bez szypułek. Duże owoce kroję wcześniej na pół. Gotuję ok. 10-15minut.

Gdy kompot lekko przestygnie dodaję cukier do smaku i sok wyciśnięty z jednej cytryny.

Podaję do obiadu na ciepło lub zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszniutki...już niedługo będą truskawki...
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    uwielbiam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jakoś nigdy nie dodawałam soku do kompotu
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Sok sprawia, że kolor jest bardziej intensywny zaś smak mniej mdły. Polecam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    nigdy nie dawałam cytryny do kompotu z truskawek ale zapowiada się smacznie już nie mogę się doczekać sezonu - na pewno wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !