Sposób przygotowania

Jabłka umyć i obrać(skórkę można wykorzystać do zrobienia octu jabłkowego).Każde jabłko przekroić na dwie połówki i małym nożykiem ostrożnie wykroić środek z nasionami. Wykrojone jabłka wkładać do miski z wodą z sokiem wyciśniętym z cytryny(aby nie ściemniały).Potem powkładać do słoików i zalać zalewą(gorącą wodę wymieszać z cukrem).Słoiki mocno zakręcić dekielkami i pasteryzować ok 10-15 minut.Wyjąć i odwrócić do góry dnem i tak zostawiamy do ostygnięcia.

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super też takie robię
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    dobrze mieć zapasy
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Angelika6

    super jabłuszka
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ja nie dodaję cytryny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    fajnie mieć takie jabłuszka w spiżarni
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie jabłka to idealny deser dla maluszków w zimie i doskonały dodatek do ciast

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !