Sposób przygotowania

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Stopniowo dodawać cukier cały czas miksując.Dodać rozmącone żółtka z odrobiną wody .Na koniec wymieszać drewniana łyżką z przesianymi mąkami z proszkiem do pieczenia i olejem. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o śr. 26 cm.Piec w 160 stopniach przez ok. 30 minut.Zimny biszkopt przekroić na trzy blaty.Maliny wlać na sito ,aby ociekły z soku.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić. Śmietanę schłodzić i lekko ubić.Wsypać śmietan fixy i cukier waniliowy. Dalej ubijać ,aż uzyskamy odpowiednią gęstość.Krem podzielić na dwie części i trochę kremu odłożyć do dekoracji. Na koniec szybko i energicznie wymieszać z płynną czekoladą. Na pierwszy blat rozsmarować połowę kremu i rozłożyć część malin .Przykryć drogim blatem i powtórzyć czynność jak z pierwszym.Przykryć trzecim blatem ciasta lekko przyciskając.Ciasto udekorować resztą kremu ,płatkami migdałowymi i polewą czekoladową.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Sliczna dekoracja;) pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    super torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    jaki ładny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Co za prezencja! :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    śliczny torcik
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wspaniały
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ale pięknie wygląda, na pewno jest smaczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !