Sposób przygotowania

Marchew i ziemniaki obrać i pokroić na kształt frytek. Obraną cebulę pokroić w plasterki .Warzywa posolić,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i usmażyć na rumiany kolor .Podlać odrobiną wody i dusić kilkanaście minut do miękkości. Jajka wbić do misy ,wymieszać ze śmietaną ,posiekana natką pietruszki i solą do smaku.Jajecznicę usmażyć na masełku. Boczek pokroić w kostkę ,lekko posolić i usmażyć na złoty kolorek.Na talerz wyłożyć porcję warzyw ,jajecznicy,kilka kostek boczku i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    le bym zjadła
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !