Sposób przygotowania

dalszy ciąg składników na wywar:
1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
1 łeb i kręgosłup z pstrąga
2 litry wody
dodatkowo:
1 białko
2 łyżki żelatyny
1/3 szklanki soku z buraków czerwonych
koperek do dekoracji
cytryna do dekoracji

wykonanie:
Do garnka wlać wodę,dodać obrane warzywa ,kręgosłup ,łeb ryby, przyprawy .Gotujący się wywar posolić, dodać kucharka i gotować ok. pół godziny. Ze sprawionej,oczyszczonej ryby wyjąć mięso (,kręgosłup i łeb odkroić i dodać do ugotowania wywaru). Skóra musi być w całości nie podziurawiona ,ponieważ będzie nam potrzebna.Mięso ryby,pokrojoną cebulę przepuścić przez maszynkę ,dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę.Żółtka utrzeć z masłem i wymieszać z mięsem ryby.Dodać bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą,pieprzem , gałką muszkatołową . Masę wymieszać z ubitym na sztywno białkiem i wypełnić nią skórę ryby.Rozcięcie na brzuchu i od głowy zaszyć.Rybę włożyć do gotującego się wywaru i gotować ok. godzinę czasu na bardzo malutkim ogniu. Rybkę wyjąć ,ostudzić i ułożyć na udekorowanym dowolnie półmisku. Wywar przecedzić ,chwilę gotować z białkiem,potem jeszcze raz przecedzić i wlać sok z buraków.Dodać żelatynę,dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce do stężenia (ale nie całkowitego). Ugotowanego pstrąga polać gęstą galaretką i wstawić do lodówki ,aby całkowicie stężała .

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Robi wrażenie.
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    oryginalne wykonanie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !