Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filetos don Poros, czyli filet drobiowy w cieście z porem.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 sztuki
jajko 3 sztuki
mąka 3 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej do smażenia 5 łyżek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Filetos don Poros, czyli filet drobiowy w cieście z porem.

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone filety przyprawiamy solą pieprzem.
Krok 1 - Filetos don Poros, czyli filet drobiowy w cieście z porem. foto
2
Jajka z mąką, porem pokrojonym w półplasterki , Kucharkiem mieszamy do momentu aż powstanie nam jednolita masa. Wkładamy uprzednio przyprawionego fileta (potem kolejno następne) Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu około po 7 minut z każdej strony.
Krok 2 - Filetos don Poros, czyli filet drobiowy w cieście z porem. foto
3
Podajemy usmażone filety z frytkami, ziemniakami, a nawet z kopytkami. Jedliśmy z dodatkami, które wymieniłam i bardzo nam smakowało. Smacznego:)
Krok 3 - Filetos don Poros, czyli filet drobiowy w cieście z porem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.06.2012 15:27
pięknie wygląda
Kas2 14.05.2012 23:09
ciekawie i bardzo apetycznie
caralajna 05.05.2012 12:18
ciekawe danie, ładnie się prezentuje
Ewa104 13.03.2012 16:05
Pysznie,pięknie i wiosennie.
Anna146 11.03.2012 17:14
fajne kolorki
ziutula
ziutula 11.03.2012 16:27
smacznie wygląda po usmażeniu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak