Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy na części i gotujemy razem z pokrojoną w słupki marchewką i pietruszką w 1,5 litra wody.
Dodajemy także całą cebule oraz liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 50 minut.
Po tym czasie wyciągamy kurczaka i obieramy mięso od kości. Kroimy je na cienkie paski.
Do wywaru dodajemy przyprawę do flaków, kucharka i doprawiamy pieprzem.
Wrzucamy z powrotem mięso.
Z mąki i margaryny robimy zasmażkę.
Dodajemy do zupy i dokładnie mieszamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    domowe najlepsze!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    drobiowe sa calkiem pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubie flaczki !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mój mąż lubi flaki ,zaskoczę go drobiowymi,ciekawe co powie?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    czasem robię z kurczaka też...
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    dawno nie robiłam a taka fajna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    dawno nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !