Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka Duszona z Jabłkami i Cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 szt
jabłka 3 malinówki
majeranek 1 łyżka
sól do smaku
oliwa do smażenia
karkówka 4 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka Duszona z Jabłkami i Cebulą

Jabłka obrać ,usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki .Karkówkę przyprawić i obsmażyć na rumiano z obu stron na oliwie.Kotlety przełożyć do garnka i podlać gorącą wodą tak ,aby było przykryte.Połowę jabłek ,obraną i posiekaną cebulę dodać do mięsa.Dusić ok. 30 minut potem dodać resztę jabłek.Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Doprawić roztartym w dłoniach majerankiem.Dusić jeszcze przez ok. 10 minut i podajemy np; z ziemniakami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 03.07.2012 09:09
apetyczna
Katarzyna59 09.05.2012 09:57
pysznie się zapowiada
smakowita 11.03.2012 15:11
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
anja3107 11.03.2012 13:02
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak