Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony Boczek z Ziołami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 opakowanie
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 opakowanie
rozmaryn 1 opakowanie
sól do smaku
DODATKOWO:
rękaw do pieczenia
mocna kuchenna nitka
boczek 1 i 1/2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony Boczek z Ziołami

Boczek natrzeć solą czosnkową , posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem z obu stron .Stronę bez skóry posypać po całości ziołami prowansalskimi.Płat boczku zwinąć ściśle w rulon i obwiązać nicią.Zwinięty boczek obtoczyć w rozmarynie.Roladę obwiązać mocną nitką i owinąć w folię spożywczą -włożyć do lodówki na kilka godzin( najlepiej na całą noc).Potem włożyć do rękawa , końcówki zasznurować i włożyć do zimnego piekarnika.Nastawić temperaturę 160 stopni i piec ok. dwie i pół godziny .Należy co jakiś czas obracać boczek w wytworzonym sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alberto 18.12.2015 16:43
warto super sprawa
alaaa 27.05.2012 14:24
pyszne mięsko
PaniMISIOWA 22.05.2012 17:08
ale smaczny!
Katarzyna59 13.05.2012 14:50
apetyczny
smakowita 11.03.2012 15:10
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
treonina 11.03.2012 13:42
pyszne! zjadłoby się taki kawałeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak