Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka lub drobną kostkę.
Na patelni stopić masło, dodać cebulę, posypać jarzynką i pieprzem.
Zeszklić, stale mieszając, a następnie zrumienić.
Podlać winem, dodać ziele angielskie, liście laurowe, paprykę i dusić kilka minut na patelni, aż wyparuje płyn z cebuli.
Rosół zagrzać i dodać zawartość patelni.
Gotować wolno przez 45 minut, a następnie doprawić pieprzem, płynną przyprawą do zup i ew. odrobiną chili.

Zupę można zagęścić niewielką ilością skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej.
Podawać z grzankami, ryżem lub puree ziemniaczanym.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    właśnie szukałam dobrego przepisu na zupę cebulową :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na rozmaite potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia31

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !