Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona Wieprzowina z Jabłkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
marchewki 200 gram
jabłka 500 gram malinówek
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
oliwa do smażenia
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona Wieprzowina z Jabłkiem

Mięso pokroić na dość małe kawałki i obsmażyć partiami na rumiano .Mięso przełożyć do garnka i podlać gorącą wodą . Dodać obrane marchewki i zagotować. Doprawić cynamonem ,solą , świeżo zmielonym pieprzem i dusić do miękkości na małym ogniu . Do miękkiego mięsa dodać obrane i pokrojone na ćwiartki jabłka . Dokładnie mięso wymieszać z jabłkami i dusić jeszcze ok. 10-15 minut.Jabłka powinny się częściowo rozgotować i doprawić do smaku przyprawami.Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami lub świeżym pieczywem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 01.07.2012 12:13
pyszna
Katarzyna59 21.05.2012 12:22
wygląda wyśmienicie
smakowita 11.03.2012 15:10
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
treonina 11.03.2012 13:42
nigdy nie jadłam wieprzowiny z jabłkiem :-) ciekawy przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak