Sposób przygotowania

Cukinię i paprykę pokrój i duś z dodatkiem masła i szczyptą soli w szerokim rondlu do miękkości. Dodaj wywar i gotuj jeszcze 10 min. Zestaw z ognia, zmiksuj blenderem i dodaj śmietanę.

Podawaj z kaszą manną wytrawną.

Kasza manna wytrawna:

- 300 ml wody
- 9 łyżeczek kaszy manny błyskawicznej

- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku (rozdrobione)
- 2 szczypty koperku

Wymieszaj wodę zimną z kaszą i gotuj ciągle mieszając, jak porządnie zgęstnieje to jest gotowe. Dodaj resztę składników i wymieszaj.

Pyszna aromatyczna zupa!:)

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    z kaszką nigdy nie próbowałam, koniecznie wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    z kaszką nigdy nie próbowałam, koniecznie wypróbuję :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Ładnie wygląda ta zupa.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    super:)
  • 0
    clipboard01
    Opublikowano

    Ola1984

    Często robię krem z cukinii, co prawda bez papryki, ale to jedna z moich ulubionych zup kremów.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !