Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki ryżowe na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 2-3 łyżki
mleko 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier
śmietana 3-4 łyżki
olej do smażenia
twaróg 20 (na sernik)
ryż ugotowany 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki ryżowe na słodko

Do ryżu dodać jajko, mąkę, mleko, pół opakowania cukru waniliowego i łyżeczkę cukru. Wymieszać. Masa powinna być dość gęsta. Na patelni rozgrzać olej. Nakładać ciasto łyżką i smażyć małe racuszki. Do sera dodać śmietanę, resztę cukru waniliowego, wymieszać, dosłodzić do smaku. Smarować upieczone racuszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 11.03.2012 15:07
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak