Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe kluski z sosem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
woda 1/4 szklanki
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
mąka
pieczarki 20 sztuk
cebula 1/2 sztuki
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe kluski z sosem pieczarkowym

Pieczarki umyć, pokroić na ćwiartki lub w ósemki. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę. Dodać przygotowane pieczarki, podlać wodą i dusić ok. 10 minut. Doprawić do smaku. Dodać śmietanę, można zagęścić mąką. Z mleka, wody, jajek, mąki i soli przygotować gęste ciasto. W garnku zagotować wodę, posolić. Ciasto nabierać łyżką i wrzucać na wrzątek. Gdy wypłyną, wyjmować łyżką cedzakową. Podawać z sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak