Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1,5 puszki
marchew 3 sztuki
jajko 4 sztuki
kukurydza konserwowa 1 puszka
por 2 sztuki
ogórki konserwowe 3 sztuki
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka i kukurydzę osączyć z zalewy. Marchew umyć, ugotować, wystudzić i pokroić w kostkę. Jajka ugotować, wystudzić, obrać, przekroić na połowy. Oddzielić żółtka i białka pokroić w kostkę. Pora oczyścić, umyć i pokroić w półplasterki. Ogórki pokroić w kostkę. Składniki układać w misce warstwami: ogórki, część kukurydzy, marchew, majonez, por, tuńczyk, białka, oprószyć solą i pieprzem, na białka wyłożyć majonez, zasypać rozkruszonymi żółtkami i resztą kukurydzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak