Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z pasztetową i kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
kapusta biała 20 dkg
jajko szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z pasztetową i kapustą

Kapustę wypłukać, pokroić i ugotować do miekkości. Dużą cebukę pokroić w kostkę i podsmazyć na tłuszczu. Z pasztetowej zdjąć osłonkę, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać kapustę, podsmazoną cebulę, łyżeczkę kucharka i pieprzu do smaku. Zmiksować lub rozdrobnić i wymieszą wszystko widelcem. Na usmazone naleśniki nałożyć farsz, zwinąć w rulon lub kopertę. Roztrzeptać dwa jajka z dodatkiem soli i pieprzu do smaku. Krokiety namoczyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce i usmazyć na złoty kolor

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.10.2013 17:09
ciekawy przepis !!!!
fictor123 11.11.2012 09:32
super krokiety
AURELKA 04.11.2012 11:27
pyszne
matesko 30.10.2012 09:29
bardzo lubię
karolina1869 11.09.2012 20:45
lubie takie
okrysia 30.07.2012 09:05
smaczne
Kuchareczka2 17.05.2012 17:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak