Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno pokrojoną cebulę, zeszklić. Dodać mięso, rozdrobnić łopatką, posolić, podlać trochę wodą. Kukurydzę i groszek osączyć zalewy i dodać do mięsa. Dodać też pokrojoną w kostkę paprykę. Podlać wodą aby powstał sos i dusić ok. 10 minut. Dodać koncentrat, doprawić i dusić do smaku. Można posypać też natką pietruszki. Z mleka, wody, jajka, mąki i soli przygotować gęste ciasto naleśnikowe. Można doprawić przyprawą kuchenną. Na patelni rozgrzać olej, zanurzać w cieście umyte pieczarki i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Dodać do przygotowanego sosu i wymieszać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !