Sposób przygotowania

Szynkę lub inną delikatną wędlinę drobiową w kawałku kroimy w kostkę. Groszek odsączamy z zalewy.
Gotujemy bulion - może być z kostki rosołowej rozpuszczonej w wodzie. W bulionie gotujemy marchewkę i doprawiamy bulion do smaku wg uznania (sól, pieprz). Dodajemy żelatynę wg proporcji producenta. W małych foremkach układamy szynkę pokrojoną w kostkę, groszek i marchewkę z bulionu pokrojoną w mniejsze kawałki. Zalewamy bulionem z żelatyną i posypujemy natką pietruszki. Wkładamy do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo zacheca, piekna wyszłą Ci
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    Pięknie wygląda :)
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    aż zrobiła mi się ochota na taką:(
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Ale smakowite! Bardzo mi się podobają.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychota,mniam !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    vesenka

    ale bym zjadła...
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisza1

    mniam mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo smaczna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    smakowitości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !