Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka 5 sztuk
cebula 2-3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe udka

Mięso umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, podlać wodą, wkruszyć kostkę i dusić ok. 20 minut. Cebulę pokroić, lekko przesmażyć, dodać do mięsa. Jeśli trzeba podlać jeszcze wodą albo bulionem i dusić do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak