Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski na parze z serem białym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka 70 dag
drożdże 10 dag
sól
cukier 3 łyżki
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 4 sztuki
ser biały wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski na parze z serem białym

Mleko zagotować, odstawić by ostygło. Dodać do letniego mleka cukier i pokruszone drożdże. Do dużej miski wsypać mąkę, następnie do mąki dodać sól i zrobić w niej rowek. Wlać rozczyn z drożdży. Następnie wymieszać i dodać do tego ciepłą roztopioną margarynę. Wyrobić dokładnie wymierzając wszystko i przykryć ściereczką miskę aby wyrosło. Następnie po ok. 30 minutach odrywać po trochu ciasta i dodawać na niego ser biały. Całość dokładnie zarobić w kulkę. Gotować w parowarze przez ok. 15 minut. Po tym czasie wyłożyć na talerz, polać lekko roztopioną margaryną i posypać cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 13.05.2013 20:41
świetna alternatywa zamiast ziemniakó
plocia 28.07.2012 23:45
bardzo fajny przepis
dianix 21.03.2012 07:41
kluski takie mogę zjeść
ziutula
ziutula 12.03.2012 10:31
tylko zajadać, tak ładnie się prezentują..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak