Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Jest to szybki przepis na pastę w stylu guacamole, idealna zarówno do urozmaicenia obiadu ( mięs typu chilli con carne) jak i lekkiej kolacji ze znajomymi, nakładana na kukurydziane nachos.

Wybieramy awokado lekko miękkie o ciemniejszej skórce, lekko chropowate.
Awokado obieramy ze skórki, obieraczką lub cienko nożem, przekrawamy na pół wyciągamy pestkę.

( Skórkę warto zachować na maseczkę do dłoni tego samego wieczora :)


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    andzia123

    mmmm
  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ani odrobinki soku z limonki czy cytryny żeby awokado nie ściemniało?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cynowa_Beata

    Aby awokado nie ściemniało wystarczy przechowywać je z pestką..
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre to jest

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !