Sposób przygotowania

Obieramy ziemniaki ze skórki i kroimy na w miarę średnie kawałki, żeby szybciej nam się ugotowały. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą trochę ponad ich stan. Dodajemy łyżkę soli i pół kostki rosołowej dla smaku. Ewentualnie zawsze można dodać kosteczkę smażonej cebulki jeśli macie w domu. Gotujemy około 15 minut. W tym czasie przygotowujemy sobie brytfankę i smarujemy w środku masłem i posypujemy bułką tartą. Rozgrzewamy sobie piekarnik. Po ugotowaniu ziemniaki odcedzamy i wsypujemy do naszego naczynia wysmarowanego masłem i bułką. Następnie na wierzchu ziemniaków robimy tak samo jak na spodzie i dodajemy masła i posypujemy bułką. W piekarniku pieczemy około 10 minut i mamy pyszne chrupiące ziemniaczki:) Doskonały dodatek do obiadu a czas przygotowania to około pół godziny. Smacznego:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !