Sposób przygotowania

Chleb został wykonany w maszynie Zelmer. Program Whole Wheat czas 3:40. Program ze skórką przypieczoną. Do letniej wody wlewam oliwę. Następnie wsypuję mąkę żytnią typ 720, a potem pszenną typ 650. Wsypuję sól oraz cukier, a na końcu drożdże – uważam, aby drożdże nie stykały się z solą. Zamykam wieko i włączam program. Wszystkie pestki wsypuję w momencie sygnalizacji maszyny (czas do końca 2:50). Upieczony chleb miał wagę 720 gram i wysokość 10,5 cm (niestety wcześniej opadł około 1-1,5 cm).

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    mniam zjadloby się taki ciepły i pachnący
  • 2
    original
    Opublikowano

    gottrina

    świetny chlebek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Paweł piekarnię ci zamkneli w okolicy? Ale chlebek super!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    hehehe wszystko działa, ale jak sam piekę przynajmniej wiem co jest środku (w sumie to maszyna piecze, a moja robota to tylko wybrać proporcje i wsypać do misy). Ostatnio nawet zamówiłem mąkę bezpośrednio z młyna także może będzie bez niespodzianek a la sól przemysłowa :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    mhmmm pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !