Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbka z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka gęsia 40 dkg
cebula 1 szt
jabłka 3 szt
smalec 15 dkg
margaryna 5 dkg
mąka pszenna 5 dkg
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbka z jabłkami

Wątróbkę płuczemy,kroimy na plastry i obtaczamy w mące i smażymy na smalcu z obu stron.Na pozostałym tłuszczu smażymy pokrojoną w plastry cebulę wyjmujemy ją i na tym samym tłuszczu obsmażamy pokrojone w plastry jabłka obrane ze skóry .Do rondelka wkładamy wątróbkę wraz z tłuszczem w którym się smażyła na nią nakładamy cebulę i jabłka i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem można dodać także majeranek i podlewamy niewielką ilością rozpuszczonej w wodzie kostki bulionowej i dusimy pod przykryciem .Podajemy na ciepło z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.04.2012 08:08
super
kate.500 19.04.2012 08:00
rewelka
m1monika 28.03.2012 12:10
pyszna
alaaa 27.03.2012 20:39
też taką robię,pyszna jest
fictor123 18.03.2012 07:58
mniam:)
Kasiax18 16.03.2012 20:13
mniam...
MAR3STA 16.03.2012 17:05
smaczna wątróbka
eduszo
eduszo 13.03.2012 13:54
Fajny pomysł,musi fajnie smakować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak