Sposób przygotowania

Przygotowanie:
1. Ogórki pokroić w 6 lub 8 części, posypać 4 łyżkami soli i
pozostawić na 4-6 godzin w lodówce.
2. Przygotowanie zalewy:
ocet, cukier i olej zagotować i ostudzić. Po ostudzeniu dodać paprykę i
rozgnieciony czosnek
3. Odsączyć ogórki, zalać je zalewą i pozostawić na 12 godzin w
lodówce.
4. Umieścić ogórki w słoikach.

Ogórki są pyszną i oryginalną przekąską można je podawać do obiadu
jak i do kolacji.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    orginalne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    Skorzystam z przepisu...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !