Sposób przygotowania

Wodę zagotować z cukrem i laską cynamonu .Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze ok.15 min.do otrzymania gęstego syropu.Owoce mango obrać, usunąć pestkę, pokroić w kostkę/część można odłożyć do dekoracji/dodać do gorącego syropu i gotować ok.5 min. Odstawić do wystudzenia,wyjąć laskę cynamonu. Twarożek wymieszać z jogurtem,miodem i sokiem z cytryny.Dodać wiórka kokosowe.Ostudzone owoce mango nakładać na przemian z masą jogurtową do szklanych pucharków. Nakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok.1-2 godz. Przed podaniem deser udekorować świeżymi plastrami mango i delikatnie posypać cynamonem.Mój deser posypałam dodatkowo szczyptą szafranu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    Smacznie wyglada... zwlaszcza ze uwielbiam mango
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ładnie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam;]
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    dobry deser :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !