Sposób przygotowania

przyprawy :
pieprz ziołowy
pieprz prawdziwy
majeranek
papryka ostra
sól
( czosnek kto lubi)
pieprz cytrynowy

Wykonanie:

Mięso zmielić na drobnych oczkach , dodać przyprawy i dobrze wymieszać Zrobić dwa walce ,wymierzyć i odciąć potrzebną ilość rękawa do pieczenia mięsa ,włożyć wałek z mięsa do rękawa i ciasno zawinąć .obwiązać tak jak szynkę aby nic nie wypłynęło.wrzucić do gorącej wody i parzyć nie dopuszczając do zagotowania wody przez półtora godziny. Wyjąć ochłodzić ,wstawić do lodówki na kilka godzin. wychodzi pyszna , zdrowa kiełbaska bez konserwantów .
SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Fajna sprawa. Niewykluczone, że się skuszę.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kixs

    Zrobiłem na święta ! Rodzince bardzo smakowała. Polecam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kixs

    Zrobiłem na święta ! Rodzince bardzo smakowała. Polecam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !