Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto banonowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier kryształ 1,5 szklanki
mąka ziemniaczana 150 gram
mąka pszenna 250 gram
kakao 5 kopiastych łyżek
mleko 5 łyżek
jaja 5
masło 200 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto banonowe

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto
powinno mieć gęstą konsystencje. Połowę ciasta wyłożyć do
podłużnej wysmarowanej tłuszczem blachy, na nią wyłożyć banany w
plastrach, na banany wyłożyć drugą połowę ciasta. Piec w temperaturze
180 stopni około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 16.04.2012 21:25
uwielbiam ciasto bananowe
kriso 13.03.2012 20:33
rewelacja
agogo2 12.03.2012 22:49
dobre
jolanta19 12.03.2012 10:13
super
[email protected] 11.03.2012 14:09
fajne
Marzena34 11.03.2012 11:07
proste i szybkie w przygotowaniu,na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak