Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Mięso mielimy 2 razy w maszynce z sitkiem o drobnych oczkach. Powstałą masę łączymy z czerstwą bułką, namoczoną uprzednio w wodzie. Bułka wiąże masę i ją spulchnia ją. Jako dodatkowy składnik wiążący masę dodajemy jajko.
Składniki pasztetu starannie wyrabiamy, a otrzymaną masę doprawiamy do smaku solą, łyżką przyprawy do pasztetu i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Masa powinna mieć jednolitą strukturę o pikantnym smaku.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    w tej wersji z marchewką to dla mnie nowość...na pewno do wypróbowania...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smakowity :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    pomysł goni pomysł. Nie pieczony lecz parowany i jeszcze w marchewkowej osłonce
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    mniam smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !