Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser bananowo-gruszkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 1 duża sztuka
mascarpone 250 gram
jogurt naturalny 1 szklanka
cukier puder 3 łyżki
kakao 1 łyżeczka
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser bananowo-gruszkowy

Kroki postępowania

1
Banany obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić. Banany i gruszkę zmiksować blenderem.
Krok 1 - Deser bananowo-gruszkowy foto
2
Mascarpone dokładnie wymieszać z jogurtem i cukrem pudrem.
Krok 2 - Deser bananowo-gruszkowy foto
3
Do pucharków rozłożyć połowę zmiksowanych owoców. Na środek nałożyć połowę masy z mascarpone. Następnie rozłożyć resztę owoców.
Krok 3 - Deser bananowo-gruszkowy foto
4
Drugą część masy dokładnie wymieszać z kakao.
Krok 4 - Deser bananowo-gruszkowy foto
5
Kakaową masę rozłożyć na zmiksowanych owocach.
Krok 5 - Deser bananowo-gruszkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 29.10.2013 12:02
fajny deserek :)
Sroczka 17.06.2013 21:47
Porcyjkę takiego deseru zjadłabym z ogromnym apetytem.
irenka 10.03.2012 21:04
przepyszny deserek
ziutula
ziutula 10.03.2012 20:05
jaki smaczny deserek dzisiaj podano...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak