Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos boloński z kaszą gryczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na pyszne i ciekawe danie z wykorzystaniem sosu bolońskiego. Zazwyczaj jemy go z makaronem, a ja zachęcam Was do wypróbowania wersji z kaszą gryczaną. 

Składniki:

kasza gryczana 200-300 gramów

Sos boloński

mięso mielone wołowe 500 gramów
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
seler naciowy 1-2 łodygi
oregano 1 łyżeczka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos boloński z kaszą gryczaną

1. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.

2. Przygotować sos boloński z mojego przepisu:

cebulkę pokroić, podsmażyć, dodać startą na tarce marchew i pokrojonego selera. Poddusić, dodać mięso i dusić razem przez około 15 minut. Doprawić oregano i pieprzem.

3. Kaszę wyłożyć na talerz i zalać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.03.2013 18:03
bardzo fajny pomysł na kaszę gryczaną
Norgiusz 18.05.2012 07:06
pyszny
fictor123 06.05.2012 12:42
pyszny
berys18 28.04.2012 20:35
smakowicie wygląda
berys18 28.04.2012 20:35
smakowicie wygląda
Tika4444 24.03.2012 16:22
z kasza nie jadłam
Tika4444 24.03.2012 16:22
z kasza nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak