Sposób przygotowania

Polędwicę dokładnie oczyszczamy z błon i żyłek. Następnie owijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Mięso stężeje, ale się nie zamrozi. Dzięki temu będzie nam łatwiej kroić cieniutkie plasterki. Aby plasterki były jeszcze cieńsze, umieszczamy mięso pomiędzy dwoma warstwami folii spożywczej i wałkujemy.
Plastry mięsa rozkładamy na talerzu i polewamy sosem powstałym ze zmieszania oliwy i musztardy w stosunku 5:1, kilku kropel soku z cytryny oraz soli i pieprzu. Całość zdobimy plastrami parmezanu i rukolą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    anula250

    super przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smacznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wyglada wspaniale
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    luki1984

    fajnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    AGNIESZKA103

    jeszcze nigdy tego nie probowalam a wyglada smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo lubię, a ten przepis jest super. Takie właśnie powinno być carpaccio!
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Wygląda znakomicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszności.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wygląda super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !