Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w ziołach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej do smażenia
cytryna 1/2
panga 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w ziołach

Kroki postępowania

1
Rozmrożoną solę przecinamy na pół, żeby lepiej smażyła się nam na patelni i posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Następnie posypujemy nasze filety ziołami.
Krok 1 - Ryba w ziołach foto
2
Na jeden talerz wysypujemy bułkę tartą a na drugim talerzu rozbełtujemy jajka z 3 łyżkami mleka. Na patelni rozgrzewamy olej na którym będziemy smażyć naszą rybkę.
Krok 2 - Ryba w ziołach foto
3
Obtaczamy po kolei każdy kawałek ryby w bułce, jajku i znowu w bułce i wrzucamy na patelnię. Tak postępujemy z każdym kawałkiem. Kiedy ryba jest już na patelni i się smaży wyciskamy na każdą porcję odrobinę soku z cytryny z każdej strony. Smażymy a gotowe podajemy z ziemniakami i np kapustą kiszoną:) Czas przygotowania to 20-30 minut. Smacznego:)
Krok 3 - Ryba w ziołach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 11.03.2013 19:38
zdrowa rybcia,mniam
AURELKA 28.07.2012 16:34
pyszna
gosia1988 11.06.2012 21:51
super
Gosia20 01.06.2012 09:41
super...:)
artur7 06.05.2012 16:24
extra lubię ryby
Justyna37 07.04.2012 16:05
mniam
Justyna37 28.03.2012 13:28
super
Kuchareczka2 20.03.2012 10:32
uwielbiam taką
bgs1984 12.03.2012 09:01
uwielbiam ryby:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak