Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z tuńczykiem i żółtym serem

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
woda 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
mąka 1 szkl
sól 1 szczypta
cebula 1/2 małej
majonez 2 łyzki
ser żółty 1 kawałek
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z tuńczykiem i żółtym serem

Kroki postępowania

1
Z tuńczyka, majonezu i pokrojonej w kosteczkę cebuli ugniatamy widelcem pastę.
Krok 1 - Naleśniki z tuńczykiem i żółtym serem foto
2
Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Krok 2 - Naleśniki z tuńczykiem i żółtym serem foto
3
W misce mieszamy jajko z dużą szczyptą soli, mlekiem, wodą i mąką, aż uzyskamy gładkie ciasto. Smażymy placki na patelni. Na gotowym naleśniku rozsmarowujemy pastę z tuńczyka i posypujemy żółtym serem.
Krok 3 - Naleśniki z tuńczykiem i żółtym serem foto
4
Całość rolujemy.
Krok 4 - Naleśniki z tuńczykiem i żółtym serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.12.2013 23:50
Fajna zimna przekąska
pacpaw 08.12.2012 18:46
z rybny farszem nawet nie podejrzewałem, że można zjeść naleśniki. Pomysł wart polecenia i wypróbowania.
smakowita 10.04.2012 21:17
bardzo apetyczne
emeslive 07.04.2012 19:03
Bardzo fajny pomysł!
suzana 10.03.2012 12:01
pych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak