Sposób przygotowania

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o największych oczkach, szybko skropić sokiem z cytryny i wymieszać, by nie ciemniały.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Skropić sokiem z cytryny, posolić i posłodzić - wygnieść dłonią i pozostawić na kilka minut.
Do jabłek dodać śmietanę, a na końcu wygazowaną cebulę.
Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Musi fajnie smakować.
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <font color="teal"><b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b></font color="teal">
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    pewnie jest pycha choc nigdy nie jadlam jabłka z cebulą
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    A ja dodaję te składniki do śledzi w śmietanie i zazwyczaj sam sos bardziej mi smakuje, niż śledź ;) Stąd pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !