Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka jabłkowo-cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 duże
cebula biała 3-4 duże
śmietana 12% duży kubek
cytryna 1 duża
cukier do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka jabłkowo-cebulowa

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o największych oczkach, szybko skropić sokiem z cytryny i wymieszać, by nie ciemniały.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Skropić sokiem z cytryny, posolić i posłodzić - wygnieść dłonią i pozostawić na kilka minut.
Do jabłek dodać śmietanę, a na końcu wygazowaną cebulę.
Doprawić do smaku solą, sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.06.2012 23:03
świetna
Habibi 30.05.2012 10:09
A ja dodaję te składniki do śledzi w śmietanie i zazwyczaj sam sos bardziej mi smakuje, niż śledź ;) Stąd pomysł :)
safcia 30.05.2012 09:02
pewnie jest pycha choc nigdy nie jadlam jabłka z cebulą
Habibi 10.03.2012 21:19
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami i pomysłami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
eduszo
eduszo 10.03.2012 11:20
Musi fajnie smakować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak