Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w panierce sezaomowo-kukurydzianej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 40 dag
sól do smaku
płatki kukurydziane 3 garście
sezam 1 łyżka
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w panierce sezaomowo-kukurydzianej

Piersi z kurczaka kroimy na kotlety i lekko rozbijamy. Płatki tłuczemy spodem szklanki, aby się lekko sproszkowały. Dodajemy sezam i mieszamy. Kotlety przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie maczamy w rozbitym jajku i panierujemy w płatkach i sezamie. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 18.03.2012 09:11
ekstra :)
Maniek2 10.03.2012 15:23
super
Ewaaa 10.03.2012 13:40
proste i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak