Sposób przygotowania

Najpierw pietruszkę dokładnie myjemy i siekamy drobno. (ja mam mrożoną ze swojego ogródka, więc tylko wyjmuję z lodówy i do zupy). Wlewamy do garnka niecałe 2 litry wody i zagotowujemy. Kiedy się zacznie gotować dodajemy natkę, solimy i pieprzymy. W międzyczasie robimy kluski. Ubijamy mikserem żółtka razem z kaszą manną. Ciasto nabieramy na łyżkę i stopniowo dodajemy do zupy. Można zrobić też zasmażkę - mąkę pszenną smażymy na suchej [patelni i dodajemy odrobinę masła i kilka łyżek zupy. Wlać do zupy całość. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Pyszna, wiosenna zupa.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !