Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z natki pietruszki i koperku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 2 pęczki
żółtko jajek 2 szt
kasza manna 1/3 szklanki
koperek2 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z natki pietruszki i koperku

Najpierw pietruszkę dokładnie myjemy i siekamy drobno. (ja mam mrożoną ze swojego ogródka, więc tylko wyjmuję z lodówy i do zupy). Wlewamy do garnka niecałe 2 litry wody i zagotowujemy. Kiedy się zacznie gotować dodajemy natkę, solimy i pieprzymy. W międzyczasie robimy kluski. Ubijamy mikserem żółtka razem z kaszą manną. Ciasto nabieramy na łyżkę i stopniowo dodajemy do zupy. Można zrobić też zasmażkę - mąkę pszenną smażymy na suchej [patelni i dodajemy odrobinę masła i kilka łyżek zupy. Wlać do zupy całość. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Pyszna, wiosenna zupa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 12.08.2012 12:53
kolejny ciekawy przepis :)
Justyna Jussstiii 10.03.2012 09:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak