Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi nadziewane kaszą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ksza 2 szkl
kurek 20 dag
cebula 1 szt
masło 10 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
żółtko jajek 1 szt
tymianek
mąka 2 szkl
żółtko jajek 1 szt
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi nadziewane kaszą

kurki pociąć na kawałeczki cebulę posiekać na patelni rozgrzać masło i smażyć grzyby i cebulę ugotować kaszę wymieszać ją z jajkiem i bułką tartą przyprawić z mąki wody i żółtka zagnieść ciasto rozwałkować i nakładać farsz wyciąć krążki zlepić brzegi nasmarować wierzch żółtkiem i piec ok 25 minut w temp 180*c

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak