Sposób przygotowania

Zielonki obgotowujemy w osolonej wodzie, zostawiamy aż wystygną i drobno siekamy. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, studzimy. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na złoto, dodajemy do ostudzonej kaszy. Następnie dodajemy grzyby i pokruszony ser. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym, oregano i szczyptą tymianku.
Robimy ciasto – mąkę przesiewamy, na środku robimy dołek, dajemy łyżkę oleju, szczyptę soli i jajko. Porcjami wlewamy tyle ciepłej wody ile zabierze mąka. Ciasto po wyrobieniu ma być miękkie i elastyczne. Ciasto dzielimy na kawałki, każdy dość cienko rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy kółka. Krążki ciasta napełniamy farszem i dobrze zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie kilka minut od wypłynięcia. Podajemy z cebulką podsmażoną na złoto. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Następnym razem podrzuć kilka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi niezwykle ciekawie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !