Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety wieprzowo -drobiowe w sezamie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 35 dag
pierś z kurczaka 25 dag
cebula 1 średnia
ryż długoziarnisty 1/2 szklanka
jajko 1-2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
sól
pieprz
czarny sezam
ryż dziki 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety wieprzowo -drobiowe w sezamie

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy około 10 minut w lekko osolonej wodzie- każdy osobno, hartujemy zimną wodą, odcedzamy. Łopatkę i pierś z kurczaka mielimy. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, bułkę tartą.
Krok 1 - Pulpety wieprzowo -drobiowe w sezamie foto
2
Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Pulpety wieprzowo -drobiowe w sezamie foto
3
Dodajemy ostudzony ryż. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Pulpety wieprzowo -drobiowe w sezamie foto
4
Z masy formujemy niewielkie pulpety, które obtaczamy dokładnie w czarnym sezamie.
Krok 4 - Pulpety wieprzowo -drobiowe w sezamie foto
5
Parujemy w parowarze około 20 minut. Doskonale się komponują z sosem czosnkowym.
Krok 5 - Pulpety wieprzowo -drobiowe w sezamie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 19.05.2012 21:50
Niebanalne i bardzo smakowite.
Mysiunia 06.04.2012 09:21
oryginalne :) bardzo ładnie się prezentują :)
pacpaw 09.03.2012 22:17
ja robiłem niedawno klosiki szwedzkie. niedługo dodam przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak