Sposób przygotowania

Ziemniaki , cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.Do gotującego wywaru dodać ziemniaki z cebulą ,liść laurowy i ziele angielskie.Wędlinę pokroić i podsmażyć dodać do wywaru.Gotować do miękkości ziemniaków . Na koniec doprawić solą ,świeżo zmielonym pieprzem,roztartym majerankiem. Ząbek czosnku obrać i naciąć na krzyż ,dodać do zupy.Na koniec wlewamy zakwas i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut.

Komentarze

  • 3
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ulubiona zupka mojego męża
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam go z dużą ilością majeranku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !